fbpx

A Pantone 13-1023 Peach Fuzz az év színe

Írta: Czékus Mihály - 2024 február 13.

A Pantone Color Institute, a „színek globálisan elismert tekintélye” a Pantone 13-1023 Peach Fuzz-t hirdette meg 2024-es év színének. A cég immár 25 éve nevezi meg az év színét. A „bársonyosan gyengéd” őszibarack a cég szerint olyan árnyalat, amely gazdagítja az elmét, a testet és a lelket.

A Pantone szerint a szín meleg és barátságos jellege várhatóan befolyásolja a fogyasztói magatartást és elkötelezettséget, így több iparágban is tökéletes választásnak ígérkezik a csomagolásokhoz.

Pantone 13-1023 Peach Fuzz, a tiszta barack tónus, vintage hangulatot áraszt és a múltat idézi.​​ Mégis sikerült úgy átfogalmazni, hogy kortárs hangulatot tudtak kölcsönözni neki, így remek szín minden retro ihletésű csomagoláshoz. A Pantone azt javasolja a tervezőknek, hogy vegyék fontolóra a Peach Fuzz színkombinációit és üzenet értékét, majd építsék be terveikbe, ha az összhangban van elképzelésükkel. Mivel a szín a múltat ​​tükrözi, mégis kortárs hangulatot áraszt, egyedülálló lehetőséget kínál a márkák számára, hogy multiszenzoros és személyre szabott fogyasztói élményt hozzanak létre rajta keresztül.