fbpx

A Penrhos Spirits üvegről alumíniumpalackra váltott

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 23.

A fenntarthatóság szellemében egyre több gyártó cseréli le a korábban üvegpalackban forgalmazott termékeit alumíniumpalackosra. Csomagolóanyag cseréje mellett döntött a Penrhos Spirits is. Az általa gyártott 0,7 literes kiszerelésű gint a Vetroplas által előállított alumíniumpalackokban dobta piacra. Az alumíniumpalackok 28/410-es nyakú menettel büszkélkedhetnek és BPA NI PE béléssel vannak ellátva. Ezen túlmenően ezek a palackok egyedi nyomtatási folyamaton mennek keresztül, melynek során elnyerik az egyedi, külső megjelenésüket.

A cég közleménye szerint a csomagolóanyag váltásnak két fő oka volt. Az egyik az, hogy ilyen módon is hangsúlyozzák a termékük egyediségét. A másik pedig az, hogy ilyen módon is szeretnék csökkenteni a tevékenységük szénlábnyomát. A Penrhos Spirits azt is közölte, hogy új csomagolása biztosítja a gin frissességét és minőségét.

aluminiumpalack
Az angol Penrhos Spirits a szeszesital-portfólióját 100%-ban újrahasznosított alumíniumpalackokba csomagolja

Számos érv az alumínium mellett

Egy tonna szűzalumínium bauxitból történő előállításához 10-szer annyi áramot kell felhasználni, mint ugyanannyi üveget kvarchomokból. Ugyanakkor könnyebb és energiahatékonyabb újrahasznosítani az alumíniumot, mint az üveget. Összességében egy alumíniumpalack újrahasznosítása 90%-kal kevesebb energiát használ fel, mint egy üvegpalack újrahasznosítása.

Az alumíniumpalackok lényegesen könnyebbek, mint az üveg, ami csökkenti az üzemanyag-felhasználást az árufuvarozás során. 

Forrás: Penrhos Spirits