fbpx

Skót felföldi prémium ital, exkluzív csomagolásban

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 25.

A Cairngorms Nemzeti Park szívében, a skót felföldön, Tomintoul külvárosában található a Tomintoul Distillery, amely a kézműves whisky gyártásáról ismert. 

Tomintoul whisky
Mindössze csak 281 palack készült belőle

A neves skót italgyártó, a Tomintoul Single Malt Scotch Whisky bejelentette egy ritka, 50 éves, Vintage kategóriás whisky limitált szériás kiadását. A palackozásra került ital a ma már legendásnak számító, 261. számú, 1973-ban desztillált hordóból származik.

A whiskey eredetileg 33 évig érlelődött amerikai tölgy ex-bourbon hordókban, majd további 17 évet töltött Oloroso Sherry egyetlen hordóban.

A limitált kiadással szinkronban van a termék luxuscsomagolása. Az ital ébenfekete, csuklófedeles díszdobozban került forgalomba. A palackon lévő feliratokat, a prémiumtermékeknél leggyakrabban alkalmazott arany színnel készítették. A megjelenésében visszafogott palack címke legdominánsabb eleme, az ital eredetére utaló 1973-as szám.

A gyártó nem titkolt célja volt az is, hogy a prémium csomagolással egy újabb elemet adjon a vásárlási élményhez. Ahogy a Tomintoul-nál vallják, ez nem csak egy szép csomag, hanem egy élmény is.

Forrás: Tomintoul Distillery