fbpx

Logisztikai nagyvállalatok tartottak magasrangú találkozót

Írta: Csomor Zsolt - 2024 május 15.

A Rail Cargo Terminal – BILK-en az ÖBB Rail Cargo Group és a COSCO SHIPPING magasrangú vezetői találkoztak. Az esemény fókuszában a közös stratégiai partnerség erősítése állt.

Közösen építik tovább az intermodális összeköttetéseket Kína és Közép-Európa között

A COSCO SHIPPING – világszerte az egyik legnagyobb, nemzetközi szinten működő hajózási vállalat – és a Rail Cargo Group (RCG), Európa vezető vasútlogisztikai társaság közötti üzleti kapcsolat sok évre tekint vissza. Fontos mérföldkő volt, hogy 2019-ben a COSCO SHIPPING egyik leányvállalata, az Ocean Rail Logistics S.A. mintegy 15%-os részesedést szerzett a Rail Cargo Terminal – BILK-ben.

konténer vasúti szerelvény

A szakmai együttműködést Budapesten, egy magasrangú találkozó keretein belül erősítették meg, amelyen Wan Min, a COSCO elnöke, Andreas Matthä, az ÖBB vezérigazgatója, Christoph Grasl, a Rail Cargo Group Igazgatósági tagja, és dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója vett részt.

Először a Rail Cargo Terminal – BILK-et, Magyarország egyik vezető intermodális terminálját tekintették meg. A 22,3 hektáros budapesti terminál közvetlen kapcsolatban áll Európa kiemelt jelentőségű tengeri kikötőivel (Hamburg, Bremerhaven, Koper, Pireusz, Rijeka) és termináljaival (Neuss, Bécs, Halkali). Az RCT-BILK a Pireusz kikötőjéből induló COSCO-küldemények elosztásának egyik központi csomópontja.

Eszmecserét folytattak továbbá a fennálló együttműködés elmélyítéséről és jövőbeni stratégiai projektekről. Az RCG és a COSCO SHIPPING ismét megerősítette, hogy közösen építik tovább az intermodális összeköttetéseket Kína és Közép-Európa között.