fbpx

A Waberer’s ezzel komplex logisztikai szolgáltatóvá vált

Írta: Sajtóközlemény - 2024 augusztus 22.

A korábban főként a fuvarozás és szállítmányozás területéről jól ismert Waberer’s új, ingatlanfejlesztési üzletág elindítását jelentette be. Az új üzletág célja az infrastruktúra bővítése mellett a cégcsoporton kívüli, egyedi igényeknek megfelelő logisztikai központok fejlesztése, azok bérleti- vagy adásvételi konstrukcióban történő hasznosítása.

Új ingatlanfejlesztési üzletág

A Waberer’s Csoport az új ingatlanfejlesztési üzletágat hozott létre, mellyel jelentős lépést tett az ingatlanfejlesztési piac irányába, amely a cégcsoportban rejlő tudásbázisra és a logisztikai tapasztalatokra épít. Nemrégiben sikeresen befejezték első zöldmezős raktárberuházásukat Ecseren, és telket vásároltak Debrecenben, amely szintén egy nagy szabású raktárfejlesztés helyszíne lesz.

raktár állványrendszer
Kép forrása: Waberer’s

Az új üzletág célja az infrastruktúra bővítése mellett a cégcsoporton kívüli, egyedi igényeknek megfelelő logisztikai központok fejlesztése és azok bérleti- vagy adásvételi konstrukcióban történő hasznosítása. A piaci alapú ingatlanfejlesztés során hasznosul a Waberer’s logisztikai szolgáltatóként szerzett több évtizedes tudása és tapasztalata. Ezáltal a cégcsoport immáron fejlesztőként is jelentős szereplővé válhat a régió logisztikai ingatlanpiacán, valamint egyedülálló modellként az ingatlanfejlesztési (build-to-suit) és logisztikai szolgáltatások kombinációjával tovább erősíti pozícióját a szektorban.

„Hiszek benne, hogy a Waberer’s eredményessége rövid és hosszabb távon egyaránt kedvezően fog alakulni A 2024-es üzleti évre tervezett pénzügyi eredményvállalásaink teljesíthetősége mellett sikerült leraknunk a jövőbeli növekedés pilléreit, és lépésről lépésre haladunk előre stratégiai céljaink elérése felé, miszerint 2027-re a közép-kelet európai régió első számú komplex logisztikai szolgáltatójává válunk. Olyan akvizíciókat, beruházásokat zártunk le, illetve jelentettünk be az elmúlt hónapokban, amelyek új növekedési lehetőségeket jelentenek a Waberer’s Csoport számára” – mondta Barna Zsolt, a Waberer’s International elnök-vezérigazgatója.

Ezek a tényezők az elkövetkező években egyre jelentősebb mértékben tudják támogatni a vállalat teljesítményét. A menedzsment 2024-re vonatkozóan továbbra is fenntartja az év elején publikált várakozását, miszerint a Csoport a 2023-as évhez hasonló nagyságrendű, 40 millió euró feletti EBIT teljesítményt vár – olvasható a Waberer’s sajtóközleményében.

Összeállította: Csomor Zsolt