fbpx

Újrahasznosítható csomagolás az adó elkerüléséért

Írta: Molnár Tamás - 2024 szeptember 22.

Az ITW Pro Brands vállalat a SCRUBS-IN-A-BACKET nedves törlőkendő termékcsaládját újrahasznosítható műanyagcsomagolással kínálja a jövőben – amely az új dizájnnal különbözik a korábbi, újrafelhasználható csomagolásoktól – annak érdekében, hogy elkerülje az egyszer használatos műanyagok adóját.

Innovatív, környezetbarát megoldások

A SCRUBS előre megnedvesített kéz- és univerzális tisztítókendői víz használata nélkül távolítják el a festékeket, kenőanyagokat, ragasztókat, tintákat a kézről, szerszámokról és gépekről. Olyan tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely az élelmiszer- és italiparban, valamint az élelmiszergyártó sorok közvetlen közelében lévő gépekhez való használatra is alkalmazhatóvá teszi ezeket az anyagokat.

Mivel a professzionális tisztítószerek körében egyre népszerűbbé válnak a környezettudatos és erőforrás-hatékony csomagolási megoldások, tavaly piacra dobták a műanyagot kímélő utántöltő csomagot. A 72 törlőkendőt tartalmazó csomag gyártásnál a műanyag több mint 90%-át sikerült megtakarítani újratöltéskor.

A közeljövőben az ITW Pro Brands vállalat a törlőkendői csomagolásainál átáll az újrahasznosított tárolók használatára.

Az újrahasznosított műanyag felhasználásával a dobozok célja, hogy elkerüljék az egyszer használatos műanyag csomagolásra kivetett adókat.

Forrás: packagingeurope.com/news/