fbpx

A DPD Hungária Kft. szén-dioxid semleges szállítást biztosít

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 05.

A DPD Hungária Kft. egyedülálló elkötelezettséget vállal a szén-dioxid csökkentés terén. A vállalat 2013 júliusától a Total Zero program részese, amely keretében az összes csomagra szén-dioxid semleges szállítást biztosít. 

 

A szén-dioxid semleges elkötelezettség három mechanizmuson alapul: első a szén-dioxid kibocsátás mérése; ezek után következik ennek a csökkentése; végül pedig a szén-dioxid kibocsátás kompenzálása történik. A vállalat 2006 óta folyamatosan nyomon követi a szén-dioxid kibocsátást, és időről időre, csomagonként igyekszik csökkenteni azt. A Total Zero bevezetésével a DPD kötelezettséget vállal, hogy csökkenti a környezetre gyakorolt hatását, ezzel együtt pedig a CO2 kibocsátást.

 

A DPD fő részvényese, és a francia La Post 100%-os leányvállalata a GeoPost, nagy hangsúlyt fektet  a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére, éppen ezért a Total Zero 2012-es bevezetésekor hat ország csatlakozott a programhoz. 2013 júliusában az országok száma tízzel kibővült, így Magyarország mellett Horvátország, Csehország, Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia is CO2 semleges szállítást biztosít.

 

Hosszú Csilla, a DPD Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A Total Zero azért született meg, mert ebben az iparágban igen intenzív a szén-dioxid kibocsátás, és szükséges, hogy csökkentsük vállalatunk ökológiai jelenlétét.”

 

„A DPD továbbra is nagy figyelmet szentel annak, hogy évről-évre csökkenjen az egy csomagra jutó CO2 kibocsátás, amely alapvetően alacsonyabb, köszönhető annak, hogy a DPD légi helyett a közúti szállítást részesíti előnyben, „egészítette ki az ügyvezető igazgató.

 

A vállalat egy mérési rendszert vezetett be, amellyel nyomon lehet követni a termelt CO2 mennyiséget, ugyanakkor nyomon lehet követni a csökkenés mértékét. Ennek, és az országonként bevezetett egyéb ellensúlyozásoknak köszönhetően a csomagokra vonatkozó szén-dioxid kibocsátás évről évre csökken.

 

A DPD Hungária Kft. is különböző tevékenységekkel segít hozzájárulni a károsanyag kibocsátás csökkentéshez:

 

  1. Eco-vezetési tréning a futároknak
  2. A felhasznált energia csökkentése mozgásérzékelők működtetésével
  3. Papírmennyiség felhasználásának harmonizálása

 

Amennyiben többet szeretne megtudni Total Zero-va kapcsolatban, kérjük látogasson el a www.dpd.hu oldalra.