fbpx

Ezzel az analitikai eszközzel versenyelőnyre tehet szert

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 21.

A trans.INFO a Trans.eu logisztikai platformmal együttműködve létrehozta a Trans.INFO Metrix eszközt, ami valós időben szolgáltat olyan adatokat, amik világszerte segíthetik a logisztikai és szállítmányozási ágazat munkáját. A Metrix használata június végéig ingyenes.

A legtöbb cég már tisztában van az adatok gyűjtésének, elemzésének és felhasználásának jelentőségével az üzleti döntések meghozatala során. Ehhez viszont nem elegendők a saját adataik. Nélkülözhetetlen az információhoz való hozzáférés, ami lehetővé teszi a piaci környezettel való összehasonlítást. A Metrix épp ilyen adatokat szolgáltat.

Az információ a logisztikában kulcsfontosságú erőforrás, mert az ahhoz való hozzáférés lehetővé teszi a hatékony tervezést és a megfelelő döntéshozatalt az egész ellátási lánc szükségleteinek figyelembevételével. Az adatok felhalmozására és elemzésére szolgáló rendszerek ma már egyre gyakrabban nyújtanak támogatást a cégek számára, amik így versenyelőnyre tehetnek szert, válaszolt dr. Ing. Grzegorz Lichocik, a Dachser lengyelországi vezetője arra a kérdésre, hogy milyen tényezők segítik az ellátási láncokat a járvány idején.

A Trans.info Metrix online analitikai eszköz, ami a szállítmányozási és logisztikai ágazat számára kulcsfontosságú mutatókat prezentál. Az adatok a Trans.eu logisztikai platform spot ajánlatok elemzésére támaszkodnak. Havi számuk meghaladja a 400 ezret, és úgy kerültek összesítésre és anonimizálásra, hogy a legjobb és a legfrissebb képet adják az európai szállítmányozási piac helyzetéről.

A Metrix az ágazat számára a három legjelentősebb mutatót adja. Mindenekelőtt megtalálhatók a fuvardíjak (euróban), a szállítmányozás iránti kereslet és kínálat diagramja. Mindegyikük 2020. elejétől mutat adatokat, tehát a jelenlegi összehasonlítható a járvány előtti helyzettel. A Metrix naponta frissül.

Érdekes funkció a kereslet és kínálat dinamikájának a térképe is. Ez ránézésre lehetővé teszi annak az eldöntését, hogy az egyes országok között melyik viszonylatokban javult, illetve csökkent a kereslet vagy a kínálat dinamikája: az elmúlt és az előző 7 nap adatait hasonlítja egymással össze.

A trans.INFO a Trans.eu logisztikai platformmal együtt úgy döntött, hogy a jelenlegi bizonytalan időszak miatt 2020. június végéig a Metrixhez való hozzáférést ingyenessé teszi.