fbpx

Környezettudatosabb vásárlásra ösztönöz a Lidl

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 04.

 A Lidl Magyarország buzdítja vásárlóit a környezettudatosabb vásárlásra. Ennek egyik lépése, hogy immár újrahasználható zsákot is kínál a gyümölcsök, zöldségek és a pékáruk csomagolására, illetve szállítására mind a 185 áruházában.

 

lidl
Már újrahasználható zsákban is hazaviheti a Lidlben vásárolt zöldséget, gyümölcsöt és pékterméket

 

Környezetbarát alternatíva

Különösen a pékáruk valamint a zöldség és gyümölcs termékek esetében figyelhető meg, hogy a vásárlók a csomagolás nélküli termékeket részesítik előnyben. Ezek biztonságos, sérülésmentes és fenntartható szállítása érdekében kínálja novembertől az újrahasználható zsákot is az áruházlánc a klasszikus, egyszer használatos, eldobható műanyagzacskók alternatívájaként – olvasható a napi.hu oldalon.

A zsák újrahasznosítható poliészterből készül. Súlya mindössze 8 gramm, de akár 5 kg gyümölcs, zöldség vagy pékáru is csomagolható bele. Az újrahasználható zsák mosógépben 30 fokon mosható. Egy egységcsomagolásban 2 darab található, ami mindösszesen 229 Ft-ért vásárolható meg.

 

Alternatív megoldásokat is keres a Lidl

A Lidl Magyarország célul tűzte ki, hogy 2025-re 20 százalékkal csökkenti a műanyagfelhasználást, valamint a saját márkás termékek csomagolásának 100 százalékát maximálisan újrahasznosíthatóvá teszi. A vállalat folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy mely termékek esetében zárhatják ki teljesen a műanyag csomagolást, és mely esetekben lehet alternatív csomagolási módszerekhez fordulni.

Csak a zöldség és gyümölcs kínálata esetében éves szinten több mint 17 tonna műanyagot takarít meg a vállalat többek között olyan intézkedésekkel, mint a műanyag sorolóbetétek környezetbarát papírtálcákra cserélése, vagy a 3-4 darabos kiszerelések lédigre állítása.