fbpx

A csomagolóanyag, ami végtelenszer kerülhet a körforgásba

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 07.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a HELL ENERGY online edukációs kampánnyal hívta fel a figyelmet a környezetbarát csomagolóanyag használatára, az egyszer használatos műanyagok és a PET-palackok visszaszorításának fontosságára.

 

Hulladékcsökkentésre inspiráló kezdeményezés

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. A program küldetése, hogy megszólítsa az embereket, és felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére.

 

műanyag hulladék
A PET-palack kevesebb, mint negyede kerül csupán újrafelhasználásra

 

A résztvevő országokban egy héten át az önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra. A HELL ENERGY idén először csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amikor is bemutatta saját intézkedéseit is.

A hulladékcsökkentés a felelős vásárlással kezdődik

A PET-palackok mennyisége kritikus méreteket ölt, aminek újrahasznosítási képessége még rendkívül alacsony: a 2020-ban gyártott műanyag PET-palackoknak csupán 13 százaléka kerül újrahasznosításra.

Ezzel szemben az alumínium italdoboz 100%-ban és végtelenszer újrahasznosítható.

 

Hell csomagolóanyag
Alumínium italdoboz (Forrás: ProfitLine)

 

Más vállalatok számára is követendő példa

A cég a beszállítóit is folyamatosan értékeli a környezeti stratégiájuk alapján, és minden területen a környezetbarát, környezetkímélő megoldásokat választja. A HELL ENERGY Magyarország szikszói székhelyén és telephelyein is szelektíven gyűjti a keletkezett hulladékot, sőt a gyártásközi hulladékot 100 százalékban visszaforgatja újrahasznosításra.

A HELL ENERGY üdítő és jegestea márkája, a XIXO Magyarországon elsőként indított újrahasznosításra ösztönző promóciót, melyben a vásárlók segítségével közel négyszázezer aludobozt gyűjtött vissza. A legújabb XIXO kampány középpontjában is a tudatos vásárlás és szelektív hulladékgyűjtés áll.