fbpx

Üzemanyagtakarékos járművek a regionális logisztikában

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 31.

A Volvo Trucks legjobb, I-save üzemanyagcsomaggal és Turbo Compound erőforrással, gazdagon felszerelt 10 db járművével lett gazdagabb a Waberers’s flottája.

 

volvo tehergépkocsi

 

Feltűnést keltő dizájn

Valamivel több mint egy éve mutatta be a Volvo Trucks legújabb dízelmotorját, a Step D generációs motor Turbo Compound technológiával ellátott opcionális változatát.

Nem sokkal ezután egy ilyen hajtáslánccal összeállított Hungarocamion ünnepi járművet helyezett üzembe a Volvo és a Waberer’s Cégcsoport közösen, az együttműködésük 50 éves évfordulójára. A jármű – amellett, hogy dizájnjával feltűnést kelt az utakon – a vele szerzett üzemeltetési tapasztalatok tekintetében is meglepően kedvező eredményeket mutat: folyamatosan több mint 10%-kal jobb fogyasztási eredményeket produkál, mint más korábbi generációs Volvok a flottában.

 

volvo tehergépkocsi

10 darab üzemanyagtakarékos Volvo erősíti a Waberer’s flottáját (Forrás: Volvo Trucks)

 

A jövőbeli fejlődési irányokra fókuszálva

Mivel a Waberer’s Cégcsoport túl van a nemzetközi fuvarozási szegmensének átalakításán, valamint nehézgépjármű flottájának méretét is a piaci igények és gazdasági körülmények szerint racionalizálta, mára ismét nagyobb hangsúllyal tekint a jövőbeli fejlődési irányokra. Piacvezető fuvarozó vállalatként kulcsfontosságú számára, hogy egy újabb beszerzés esetén a legracionálisabb, leggazdaságosabb döntést hozza meg.

Éppen ezért a Waberer’s csoport, jövőbeni beszerzési stratégiájának meghatározásához, egy 10 darabos Volvo flottát rendelt mintegy teszt jelleggel, I-save üzemanyag csomaggal, s Turbo Compound erőforrással.

A nemrégiben átvett 10 darab jármű közül 5 Mega vontató a Waberer’s International kötelékében, a másik 5 darab normál kapcsolású vontató pedig a WSZL regionális logisztika üzemeltetésében fog működni – olvasható a Volvo Trucks közleményében.