Rendőrök munkáját jutalmazta a Rail Cargo Hungaria Zrt.

A Rendőrségi Igazgatási Központban 2021. április 20-án Körös Norbert, a Rail Cargo Hungaria vezérigazgatója ünnepélyes keretek között jutalmazta azt a tíz bűnügyi rendőrt, akik a vasúti árufuvarozás árubiztonságát veszélyeztető bűnözői csoportok felszámolása érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

 

rail cargo árubiztonság jutalmazás

 

Átfogó koordináció, hatékonyabb fellépés

A rendezvény rendőrségi elöljárója, dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes volt.

 

rail cargo árubiztonság jutalmazás
Tíz rendőrt jutalmazott a Rail Cargo Hungaria Zrt.

 

Beszédében elmondta, hogy a vasúti áruszállítást érintő lopások elleni átfogó koordináció és hatékonyabb fellépés iránti igény 2018-ban fogalmazódott meg. A rendőrség és az ágazati szereplők között olyan előkészítő munka kezdődött, amelynek eredményeként közösen meghatározták a jelenleg is tartó együttműködés legfőbb elemeit. Az Országos Rendőr-főkapitányság 2020. július 13-án intézkedési tervet adott ki a vasúti árufuvarozáshoz kapcsolódó lopások elleni rendőri fellépés feladatainak végrehajtására. Az intézkedési terv komplex módon tartalmaz rendelkezéseket a vasúti gócpont azonosításától egészen a felderítés és a bizonyítás hatékonyságát érintő feladatokig.

A Rail Cargo Hungaria jelzéseit is felhasználva a rendőrök rendkívüli ellenőrzéseket, razziákat tartanak a nagy rendezőpályaudvarokon, a határátkelőhelyeken, illetve az olyan pályaszakaszokon, ahol a vonatok várakozni kényszerülnek. Többek között elejét vették a Kelebia és a Budapest-Ferencváros között közlekedő – az úgynevezett Selyemút küldeményeit is továbbító – vonatokat ért gyakori támadásoknak.

árubiztonság árufuvarozás logisztika rail cargo selyemút vasút
..