fbpx

Újrafelhasználható törlőkendők tökéletes tisztasággal

Írta: Csomor Zsolt - 2021 május 07.

A koronavírus-járvány felfokozta a higiénia és a tisztaság jelentőségét az ipari üzemekben és a kézműves műhelyekben egyaránt. Az újrafelhasználható anyagok és eszközök alkalmazása pedig már korábban is fontos követelmény volt. A két feltétel egyidejű teljesülése hosszú életű termékeket, az energia hatékony felhasználását, optimális vízhasználatot, környezetbarát mosószerek bevetését és rövid, helyi forrásokon alakuló beszerzési utakat jelent. Ezek az elvek több mint száz éve meghatározók a MEWA német textilszolgáltató működésében.

 

Jobb fényben tünteti fel a vállalatot

A MEWA higiéniai szempontból kifogástalan ipari törlőkendőivel járul hozzá ahhoz, hogy az ipari üzemek és a kisebb műhelyek folyamatosan működhessenek: a gépek ne álljanak le, a berendezések tiszta és karbantartott állapotban maradjanak. Mind a kis- és nagyvállalatok számára idő- és pénzmegtakarítást jelent az újrafelhasználható ipari törlőkendők használata. Ezek a törlőkendők megfelelnek a folyamatosan emelkedő szintű gyártástechnológiai követelményeknek és a környezetvédelmi központú vállalatirányítás kihívásainak egyaránt – miközben javítja a cégek image-ét is.

 

újrafelhasználható mewa ipari törlőkendő
A MEWA törlőkendőivel tiszta marad az üzem és a műhely, miközben óvjuk a környezetet is (Fotó: MEWA)

 

„Ágazatunk első vállalataként a MEWA már 1997-ben megszerezte az ISO 14001 norma szerinti környezetvédelmi minősítést. Az Európai Textilszolgáltatók Szövetsége (ETSA) tagjaként pedig ennél is többet tudunk tenni annak érdekében, hogy környezeti szempontból kedvező irányba tereljük a globalizációt. Ennek a folyamatnak a nyersanyag-takarékosság és a környezet terhelésének abszolút minimálisra csökkentése áll a középpontjában” – mondta Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője.

 

A szolgáltatást bérleti konstrukcióban veheti igénybe

A MEWA ipari törlőkendő-szolgáltatása – ami nagymértékben hozzájárul a hulladékok mennyiségének csökkentéséhez – bérleti konstrukcióban vehető igénybe. A kendőkkel szinte minden letakarítható, amit egy ipari üzemben találunk. Vannak durva szennyeződések – például olajok, zsírok, festékek, oldószerek – eltávolításhoz használható törlőkendők, de olyanok is, amelyek érzékeny, finom felületek tisztogatására alkalmasak.

A MEWA a törlőkendőkhöz biztosítja a tárolásukra és szállításukra használható biztonsági edényt is. Ezekben helytakarékosan, a biztonsági és egyéb jogszabályoknak megfelelően lehet tárolni a tisztítókendőket.

 

ipari törlőkendő biztonsági tárolóedény mewa
A MEWA biztonsági tárolóedényekben szállítja a tiszta és a használt törlőkendőket (Fotó: MEWA)

 

A törlőkendőket a MEWA gépkocsivezetői ezekben a SaCon névre keresztelt gurítható konténerekben szállítják közvetlenül a felhasználás helyére, a használt kendőkkel teli edényt pedig elszállítják. Az összegyűjtött törlőkendőket a MEWA üzemeiben mossák ki, onnan kerülnek ismét az üzemekbe.