fbpx

Gigantikus logisztikai ingatlanfejlesztő lép magyar piacra

Írta: Csomor Zsolt - 2021 június 07.

Európa legnagyobb logisztikai ingatlanfejlesztője Magyarországon terjeszkedik tovább. A Panattoni több mint 6 millió négyzetméter ingatlant fejlesztett az elmúlt évek során, most pedig Magyarországon nyit irodát, melynek vezetője Kemenes László lesz. A cég nemcsak az új irodát, hanem rögtön két új fejlesztést is bejelentett.

 

logisztikai központ panattoni lengyelország

 

Több szempontból is előnyös lépés

Magyarországon új belépőként debütál Európa legnagyobb ipari ingatlanfejlesztője, a Panattoni jelen van az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Csehországban, Lengyelországban és Spanyolországban. A fejlesztő 2021 májusában jelentette be első magyarországi irodájának megnyitását, közleményük értelmében pedig kettő projektet már elő is készítettek a hazai piacon.

 

logisztikai központ panattoni lengyelország
Kép forrása: Panattoni

 

A magyar piacon való terjeszkedés amiatt is előnyös, mert sok ázsiai vállalat keres alternatív helyszínt a raktárainak és a gyártóüzemeknek az országban, mivel számos autóipari vállalat települt ide. Továbbá rengeteg kínai pénzügyi forrást fordítanak a Budapest és Belgrád közötti nagy sebességű vasút megépítésére és korszerűsítésére. Ez a Balkánt egy speciális közlekedési útvonallal köti össze a kínai tulajdonban lévő athéni Pireusz tengeri kikötővel. Így Magyarország egyre fontosabb európai állomássá válik Kína számára, megteremti ugyanis az átjárást a nyugati országokba. A vasúti projekt befejezése után az ország Európa-szerte versenyezni tud majd a főbb logisztikai központokkal – mondta Robert Dobrzycki, a Panattoni vezérigazgatója mondta.