fbpx

GreenChoice a Wipak-tól – Fenntarthatóság egyszerűen!

Írta: Transpack-2022/IV. lapszám cikke - 2022 július 26.

A Wipak az elmúlt években a piaci trendekhez igazodva komplex fenntartható csomagolóanyag-családot fejlesztett ki, melynek neve GreenChoice. Cégünk a klímaváltozás enyhítésére konkrét akciótervet dolgozott ki, melyben elkötelezte magát a szén-dioxid-kibocsátás fokozatos nullára csökkentése mellett. Ennek részeként vevőinket is a legújabb innovatív csomagolóanyagok és fenntartható technológiák alkalmazására buzdítjuk a közös felelősségvállalás jegyében. A GreenChoice magába foglalja a Wipak család értékeit egy márkanéven belül, emellett egyszerre jelent növekedést és jövőbe tekintést. A portfólió 3 fő kategóriát tartalmaz: Recyclable (Újrahasznosítható mono anyagok), Recycled (Újrahasznosított) és Renewable (Megújuló-papír tartalmú) csomagolási megoldások – mindegyiknél fókuszban a csomagolás CO2-lábnyomának minimalizálása a zöldebb jövő érdekében.

csomagolás

A GreenChoice termékek széles körben alkalmazhatók az élelmiszeripari és az egészségügyi csomagolás terén egyaránt. Minden GreenChoice újrahasznosítható csomagolást az Európai Unió idevonatkozó irányelveinek megfelelően alakítottunk ki. Ezek az irányelvek segítenek a helyes hulladékgyűjtés és -válogatás, illetve újrahasznosítás terén. Míg a mechanikus gyűjtésen alapuló PET újrahasznosítás már régóta működik, a Wipak olyan monofóliákat is kifejlesztett, amik alkalmasak élelmiszeripari termékek certifikált csomagolására, ami már számos esetben megtörtént. Habár a rendelkezésre álló mennyiségek még szűkösek, de a jövő a vegyi úton újrahasznosított PE, PP és PA visszaintegrálása a gyártási körforgásba.

A jövőben a fenntartható csomagolás már nem csupán előny, hanem elvárás lesz a gyártók, kereskedelmi láncok és fogyasztók részéről. ,,A fenntarthatóság választása nem könnyű folyamat, de nem lehetünk elég gyorsak, hogy jelentős előrelépéseket érjünk el. A GreenChoice-t erre az egy célra alakítottuk ki: a lehető legfenntarthatóbb csomagolás kiválasztása a lehető legegyszerűbb módon” – mondja Hery Henry, a Wipak vállalatcsoport Márka- és Fenntarthatósági Igazgatója.

További információkért keresse:
Forgácsné Sinka Mária, Sales Office Manager,
tel.: + 36309417819
[email protected]

https://www.wipak.com/green-choice

A Wipak évtizedek óta jelen van a magyar csomagolóanyag-piacon. Két fő szegmense az innovatív csomagolási alkalmazásoknál a romlandó élelmiszeripari áruk és az egészségügyi szektor által használt steril eszközök csomagolása. A Wipak nevet jól ismerik Európa- és Ázsia-szerte magas minőségű csomagolóanyagai és folyamatos fejlesztései miatt. Termékeink 11 európai és 1 ázsiai gyárban készülnek. Európában képviseleti irodahálózat révén helyi képviseletek nyújtanak teljes körű szolgáltatást.