fbpx

Újra interpack – ismét közösségi magyar standdal!

Írta: Transpack-2023/I. lapszám cikke - 2023 április 09.

A világjárvány okozta hatéves kihagyást követően ismét megnyitja kapuit a csomagolóipar és a kapcsolódó ágazatok világviszonylatban is legnagyobb szakvására, az interpack. Az érdeklődést jól jellemzi, hogy már egy évvel a megnyitót megelőzően teljes egészében lefoglalták a rendelkezésre álló teljes kiállítási területet.

2023. május 4 –10. között ismét részesei lehetünk annak a páratlan hangulatnak és légkörnek, amely az interpack, a világ csomagolóiparának seregszemléje alatt a düsseldorfi vásárközpont csarnokait jellemzi. A világ minden tájáról összesereglő, körülbelül 2700 kiállító csúcstechnológiai megoldásokat és csomagolási újdonságokat vonultat fel a vásárváros 18 tematikusan meghatározott csarnokában az új különbemutatókon és fórumokon, tanúbizonyságot téve az iparág innovációs képességéről.

kiállítás

Nagyszabású változások

Az interpack szemlélteti, hogy miként hatnak a meghatározó iparági trendek a folyamatosan fejlődő csomagolóiparra.

A külső feltételrendszer, mint például az alapanyagok szűkös rendelkezésre állása és a beszállítói láncokban mutatkozó zavarok komoly kihívások elé állítják az iparágat, miközben az élénkülő kereslet, az új technológiák és a fokozott fenntarthatósági követelmények közepette rendkívüli lehetőségek kínálkoztak a nagyszabású változásokra. Az interpack az a hely, ahol az iparág világviszonylatban is alakítja a saját jövőjét – fejtette ki Thomas Dohse, az interpack igazgatója.

Hatékony tervezés

A kiállítás kiemelt területei a csomagolóanyagok és csomagolóeszközök, a címkéző és jelöléstechnikai gépek, de a csomagolóeszköz-gyártás és a csomagolások integrált nyomtatása is mind önálló csarnokokban jelennek meg. A seregszemlét kísérő „components” beszállítói szakvásár szintén önálló pavilont kap, így a látogatók optimális tájékozódási lehetőségekhez jutnak, és hatékonyan tervezhetik a vásárlátogatásukat.

Inspirációt meríteni

Az interpack lendületet ad a haladó és jövőbe mutató elképzeléseknek, ennek megfelelően építi tovább a kísérő rendezvények kínálatát. Az egyes különbemutatók és fórumok szervezése jelenleg is zajlik. A szakmai látogatókat például az egyes témákat előtérbe helyező napokon tájékoztatják célirányosan. Az interpack választ kínál a csomagolóiparban jelenleg mutatkozó kihívásokra. A 2023-as seregszemlén mindenekelőtt a körforgásos gazdaság, az erőforrások takarékos felhasználása, a digitális technológiák és a termékbiztonság kerül előtérbe.

Magyar kiállítók

A CSAOSZ örömmel számol be arról, hogy 2014 és 2017 (lehetett volna 2020-ban is) után 2023-ban is lesz közösségi magyar stand, mégpedig a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel együttműködésben.

A magyar stand résztvevői: a BoxPrint–FSD Packaging Kft., a CODEX Zrt., a Lászlópack Kft., a Pandan Kft. és a Sipospack Kft.

A magyar közösségi kiállítók a 8a pavilon E22 jelű standján, 67 m2 területen kapnak bemutatkozási lehetőséget. A résztvevők már tapasztalt kiállítók, a HEPA-CSAOSZ, illetve a „csak” CSAOSZ szervezésű külföldi kiállítások rendszeres résztvevői, akik e nemzetközi seregszemlén való megjelenést nemcsak üzleti érdeknek, hanem a jövőbe való befektetésnek is tekintik.

A közösségi standon a reménybeli nagyszámú látogatón túl a CSAOSZ meghívására szakmai, diplomáciai eseményekre is sor kerül, ezek előkészítése már zajlik. Fárasztó kiállítás elé nézünk, mert a szokásos 2 – 3 napos kiállítás helyett ezúttal 7 napig kell helytállni, beleértve a hétvégét is, amikor egy pihentető meccsnézésre sem kerülhet sor a pavilon szomszédságában épült standionban – mert a Düsseldorf focicsapata épp nem szerepel a Bundesliga I. osztályában…

logók

Nagy Miklós I CSAOSZ I Fotók: interpack, ctillmann