fbpx

Sztárépítész tervezett csomagolást a tradicionális whiskyhez

Írta: Csomor Zsolt - 2024 április 09.

Rendhagyó együttműködést kötött az 1841-ben alapított Dalmore skót whiskygyártó a V&A Dundee skót dizájnmúzeummal. A Dalmore Luminary Series második kiadásában a The Rare nevű Highland Single Maltot bocsátják árverésre – de előbb még egy különleges csomagolást terveztek hozzá.

 A single malt egy adott lepárlóüzemben készül, kizárólag malátázott árpából, és a Dalmore esetében a szokásos hattyúnyaktól eltérő lepárlókat használnak. Állítólag ez az egyik legrégebb óta működő lepárló az országban. Nem mellesleg a lepárló egy elsőosztályú árpaföld szomszédságában épült, és a Loch Morie tó kristálytiszta vizét használják.

Dalmore

Ennek az értékes italnak tervezett szoborszerű üvegcsomagolást Melodie Leung, a Zaha Hadid Architects egyik vezető építésze. A limitált példányszámú sorozatot idén májusban árverezik majd el a Sotheby’snél. A borostyánszínű üvegszobor mellett terveztek egy reprezentatív gyűjtői tokot is, ezekbe kerül majd a két új, kivételesen ritka Highland Single Malt whisky – olvasható a player oldalán.

Dalmore

A Dalmore Luminary – The Rare – 2024 teljes bevétele a skót dizájnmúzeumhoz kerül, míg a Dalmore Luminary – The Collectible – 2024 áprilisától lesz kapható világszerte a vezető luxus- és szakkereskedőknél.

Dalmore