fbpx

Magyarok a dobogó legfelső fokán

Írta: Szerkesztőség - 2014 december 10.
STI Design Award 2014
Az STI Design Award tervezői verseny fórumot biztosít a csomagolástervezést tanuló diákoknak, hogy bemutassák kreativitásukat és találékonyságukat. Az STI Group napvilágra hozta az immáron ötödik alkalommal meghirdetett, a jövő innovatív csomagolási megoldásait támogató verseny díjnyerteseit. Egyénileg vagy egy csapat tagjaként, 45 diák 26 csomagolási megoldása versenyzett az idei díjakért. A németországi Fuldában tartott díjkiosztóra a Csomagolási Kongresszus keretében, november 11-én került sor.
Szív alakú csomagolás Valentin Napra
Galazek Noémi és Bögi Viktória, a budapesti Óbudai Egyetem diákjai nyerték az STI Design Award tervezői verseny első díját. Az általuk megalkotott modern, természetes megjelenésű csomagolás könyv és csokoládé számára biztosít helyet.
Környezetbarát rizscsomagolás
A második díjat Charlotte Enders nyerte, aki terméktervező szakon tanul a kasseli művészeti főiskolán. Ebben a kategóriában olyan csomagolási megoldásokat vártak, amelyek szemcsés termékek számára könnyű kezelést és kiürítést biztosítanak. A karton alapanyagú, tehát környezetbarát rizscsomagolás új formája lehetővé teszi a termék könnyű kiöntését, a fedele pedig 100 gramm rizs kimérésére alkalmas.
Kolbász elvitelre
Jennifer Meyer, a kasseli Kusthochschule terméktervező tanulója az általa tervezett kolbásztasakért vehette át a harmadik díjat. A csomagolás tetején lévő visszahajtott fül lehetővé teszi, hogy több mint egy kolbászt, továbbá egy italt ugyanabban a kezében elvihessen az ember, sőt még a mustárnak is van helye ebben a praktikus csomagolásban.
Szállítási csomagolás harmonika betéttel
Jennifer Meyer a verseny Innovációs különdíját is elnyerte harmonika betétes csomagolási megoldásával. Amikor a betétet összenyomják, a csomag felnyitása után a termék kiemelkedik a dobozból. Így amikor csak néhány elemet szükséges visszaküldeni egy nagyobb szállítmányból, a csomagolás magassága könnyedén csökkenthető és egy egyszerű öv segítségével rögzíthető.
A következő STI Design Award versenyt 2016-ban hirdeti meg az STI Group, amelyen kreatív display és POS-megoldásokkal lehet majd nevezni.