fbpx

Tíz új MAN a Horváth Rudolf Intertransportnál

Írta: Szerkesztőség - 2016 június 13.

Május végére a tizedik új MAN TGL 7.180 4X2 BB típusú, függönyponyvás felépítményű tehergépkocsiját is átvette a Horváth Rudolf Intertransport Kft. A beszerzés során fontos szempont volt a minél kisebb saját tömeg, és ebben az MAN bizonyult a legjobbnak.

Fontos állomást jelent az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. és a Horváth Rudolf Intertransport Kft. kapcsolatában a most lezárult flottabeszerzés. A megállapodást alapos kiválasztási folyamat előzte meg, amely során az MAN nyújtotta a legkedvezőbb ajánlatot, többek között a járművek saját tömegét illetően.

„Tíz új MAN tehergépkocsink nyugat-európai viszonylatban gyors szállításokat végez majd, főként autóipari és elektronikai ipari megbízók számára. Az MAN által kínált jármű mintegy 160-180 kilogrammal könnyebb a versenytársainál, ami fontos tényező számunkra. A márka iránti bizalmat pedig fokozta, hogy a flottánk egyik idősebb, helyi viszonylatban üzemeltetett, hasonló tömegkategóriájú MAN tehergépkocsija korához képest jó tapasztalatokkal szolgál” – mondta Horváth Rudolf, a Horváth Rudolf Intertransport Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Horváth Rudolf Intertransport Kft. igényeinek megfelelően felépítményező partnerünkkel, a Heves Ponyva Kft.-vel szorosan együttműködve sikerült a minden szempontból kicentizett feladványt a lehető legjobban megoldanunk. Biztosak vagyunk abban, hogy a járművek a mindennapos gyakorlatban is kiválóan helytállnak majd. A 7,5 tonna össztömegű tehergépkocsik a tömegcsökkentés érdekében utólag felszerelt tetőhálófülkével ellátott rövidfülkét kaptak, míg a négyhengeres, kompakt motorjuk szintén a saját tömeg minimalizálásának kedvez, ugyanakkor 180 lóerő teljesítményükkel a gyors szállításokhoz is megfelelnek” – fűzte hozzá Orbók András, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. kiemelt ügyfélkapcsolati vezetője.

A Horváth Rudolf Intertransport Kft. szakmai múltja harminc évvel ezelőttre nyúlik vissza. A nemzetközi és belföldi fuvarozással foglalkozó cég telephelye a Hatvani Ipari Parkban, az M3 autópálya mellett fekszik, ahol irodaépülettel, saját szervizzel, kamionmosóval és háromezer négyzetméteres kamionparkolóval rendelkezik. A vállalat a Hatvani és a Gyöngyösi Ipari Parkban is működtet logisztikai központot, összesen több mint 16 ezer négyzetméternyi raktárkapacitással. A 250-300 járművet számláló flottájában a kompakt furgonoktól a nyerges szerelvényekig szinte mindenféle méretű és teherbírású tehergépkocsi megtalálható.