fbpx

További piacvesztés várható?

Írta: Kohout Zoltán - 2020 január 16.

Erre a kérdésre is keresi a választ a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ), amely Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián elemzi a közlekedési és logisztikai ágazat, közlekedéspolitika aktuális kérdéseit.

Fontos szerepet kap a logisztikai iparág versenyképességének ügye is, illetve természetesen az iparág minden szegmensében alkalmazható legújabb technológiai és ICT megoldások, a nemzetközi trendek.

A konkrét előadás-témakörök között szerepel, hogy a hazai közúti fuvarozás a nemzetközi versenyben képes-e megtartani pozícióit tartani, vagy további piacvesztés várható-e. Szó esik majd a debreceni BMW gyár logisztikai előkészületeiről, megoldásairól, a kombináltfuvarozás fejlődési lehetőségeiről, illetve az új selyemúton Fényeslitkén épülő „kapujáról”: Közép-Európa legnagyobb intermodális kombitermináljáról. A technológia-panelben szó lesz az 5G-technológia és a logisztika szinergiáiról, az adatbiztonságról, és az önvezető szállítójárművek, drónok és automata raktározás kérdéseiről.

Az e-kereskedelem témakörében az amerikai-kínai vámháború hatásai, a vámügyek és e-kereskedelem a Brexit-szempontú megözelítése, illetve a szegmens helyzete, kihívásai, trendjei kapnak figyelmet.

A rendezvény január utolsó két napján lesz Herceghalmon, az Abacus Hotelben.

Bővebb információ:

Magos Bence: [email protected]; tel.: +36 70 322 1984;

Bakonyi Ágnes: [email protected]; tel.: +36 70 770 4497.