ÖKOINDUSTRIA – másképp

Írta: Sándor Ildikó - 2020 szeptember 17.

Régóta készült a szakma a környezetvédelmi partnertalálkozóként is ismert ÖKOINDUSTRIA kiállításra. A zöldipar szereplőinek azonban a járvány miatt még várni kell a személyes találkozóra.

A járványügyi helyzet alakulása és a határzár miatt az ÖKOINDUSTRIA szervezői a kiállítás elhalasztása mellett döntöttek. Az új időpont 2021. április 28-30.

Az eredeti dátumra (2020. november 4-6.) online szakmai kerekasztallal, konferenciákkal készül a szervezőcsapat.

 

 

A járványügyi készültségi időszak miatt nem tudják biztosítani a külföldi főelőadók és kiállítók részvételét, a határok lezárása nem teszi lehetővé a kiállítás nemzetközi megvalósítását, széleskörű szakmai látogatottságát, így a résztvevők egészségének szem előtt tartásával döntöttek a főbb partnerekkel történt konzultáció után a halasztás mellett.

Eddig a kiállítói standok 80%-a elkelt (külföldieket leszámítva), és közel 20 izgalmas szakmai eseményt és konferenciát szerveztek meg partnereikkel együtt, ezek közül jónéhányat novemberben online közvetítéssel tartanak meg, úgy mint:

 

Fotó: hirado.hu

 

Ugyanakkor a már regisztrált kiállítók az egyeztetések során megerősítették azt a véleményt, hogy az online tér egy jó lehetőség a szakmai egyeztetésekre, de az üzleti életben szükség van az élő eseményekre, a technológiák élőben való megtekintésére, a személyes találkozásokra, kapcsolatépítésekre. Éppen ezért a jövő évi ÖKOINDUSTRIA szakkiállítást is a zöldipar szereplőinek személyes részvételével tervezik megvalósítani, fokozott biztonsági intézkedések mentén, a kidolgozott COVID Útmutató alapján.

A korábbi rendezvényről itt írtunk.