fbpx

Vasúti áruszállítással bővít a logisztikai szolgáltató

Írta: Csomor Zsolt - 2023 július 24.

A Waberer’s többségi részesedést kíván szerezni a vasúti logisztikával foglalkozó Petrolsped társaságban, amely főként Magyarország és Románia területére nyújt vasúti szállítmányozási szolgáltatásokat.

A tranzakció 2023 utolsó negyedévében kerülhet lezárásra

A Waberer’s International befektetői közleményben jelentette be, hogy előzetes megállapodást írt alá a Petrolsped Kft. törzstőkéje 51%-át jelentő üzletrészének megszerzéséről.

Az előzetes megállapodás keretében a felek megegyeztek a vételárban és a főbb szerződéses feltételekben, azonban a tranzakció részletes keretrendszere a szerződéses tárgyalásokat követően, a végleges adásvételi, illetve tulajdonosi szerződés aláírásával válik véglegessé és kötelező érvényűvé – olvasható a trans.iNFO oldalán.

vonat vagon ház épület
Kép forrása: Navigátorvilág

A magyar tulajdonban lévő Petrolsped csoport Magyarország egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltató társasága – mely részben saját vasúti járművekkel –, döntően Magyarország és Románia területére fókuszálva nyújt vasúti szállítmányozási szolgáltatásokat. A Petrolsped 2022-es konszolidált árbevétele meghaladta a 21 milliárd forintot.A tranzakció a szokásos átvilágítási és szerződéses feladatok sikeres teljesítése, illetve a versenyhatósági jóváhagyást követően kerülhet lezárásra, várhatóan 2023 utolsó negyedévében.