fbpx

75 éve a piacon a német Ulhmann-csoport

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 04.

Ami 75 évvel ezelőtt kezdődött a kúpgyártáshoz használt öntőformák gyártásával, az innovatív gyógyszercsomagolási megoldások nemzetközileg sikeres családi vállalkozásává fejlődött. Ma az Uhlmann Pac-Systeme és az Uhlmann csoport vállalatai körülbelül 2600 embert foglalkoztatnak a laupheimi telephelyen és 14 leányvállalatában világszerte.

Josef Uhlmann 1948-ban alapította cégét Laupheimben, egy bizonytalan gazdasági körülmények között. Ez utóbbi ma is érvényes, de akkoriban sajátos geopolitikai kihívások voltak, mert a Német Szövetségi Köztársaság még nem is létezett. 

aranyérem
Az Uhlmann Pac-Systeme GmbH & A Co KG. ismét aranyérmet szerzett

A cég innovációi alapjaiban változtatták meg a gyógyszerek csomagolásával szemben támasztott követelményeket: egyrészt a csomagolásnak védenie kell a gyógyszert, de úgy kell megtervezni, hogy az orvos laikusok is könnyen kezelhessék. Ez növekvő keresletet teremtett olyan csomagolóanyagok, módszerek és gépek iránt, amelyek az ilyen követelmények teljesítésére használhatók. Az Uhlmann számára ez volt a kiinduló jelzés a dinamikus növekedéshez: hamarosan a gyógyszercsomagoló gépek egyik technológiai vezető szállítójaként honosodott meg a piacon, innovatív új és további fejlesztésekkel proaktívan kísérve az orvos- és gyógyszeripar változásait. Ma, az Uhlmann Pac-Systeme, mint a világ vezető rendszerszolgáltatója rugalmas átfogó megoldásokat kínál a nemzetközi gyógyszergyártók és csomagolók számára.

Bár az alapító és később a céget átvevő fia, valószínűleg soha nem használta a „fenntarthatóság” kifejezést a vállalatirányítással és stratégiával kapcsolatban. De, ez az elv kezdettől fogva meghatározta az Uhlmann Pac-Systeme üzleti modelljét. A vállalat 2021-ben konkrét fenntarthatósági stratégiát dolgozott ki a vállalkozói elv alapján. Figyelembe véve a szabályozási követelményeket és a globálisan elismert ESG-kritériumokat, konkrét lépéseket és célokat határoz meg annak biztosítására, hogy az Uhlmann folyamatai és a külső folyamatok, amelyekben az Uhlmann gépeket és megoldásokat használják, klíma- és erőforrás-barátak legyenek.

A felhasznált anyagok természetesen központi kiindulópontot jelentenek a fenntarthatóbb csomagoláshoz. A vásárlóknak már most lehetőség nyílik a körkörös gazdaságos folyamatokban könnyen kezelhető megoldásokra való átállásra.

Az EcoVadis értékelésében idén ismét megszerezte az aranyérmet az Uhlmann Pac-Systeme GmbH & A Co KG. Ez a minősítés a vállalat fenntarthatóság iránti elkötelezettségét tükrözi.