fbpx

Új helyen szerelik össze a Renault E-Tech T és C modelleket

Írta: Czékus Mihály - 2024 január 06.

A Renault Trucks Bourg-en-Bresse-i üzemében, amely 1964 óta működik, ezentúl már a Renault Trucks E-Tech T és C modellek összeszerelésnek is a helyszíne lesz. Ezek a 44 tonnás teherautók, amelyeket regionális áruszállításra terveztek, a legújabb bővítményei a francia gyártó teljesen elektromos kínálatának, amely a legszélesebb Európában és mára gyakorlatilag minden városi és regionális alkalmazást lefed, méghozzá szén-dioxid-mentesen.

A Renault Trucks E-Tech T és C összeszerelése ugyanazon a soron történik, mint a dízel társaiké. Azzal a különbséggel, hogy egy bizonyos pont után átszállítják a járműveket, egy erre a célra kialakított 5200 m2-es területre – a Renault Trucks E-Tech Factory-ba –, ahol elvégzik a további műveleteket, különös tekintettel a villamosításra. Nevezetesen az elektromos meghajtó egység (EDU) összeszerelésére, valamint a sebességváltó és az akkumulátorok beszerelésére. Az elektromos járművek ezután visszatérnek a sorozatgyártási folyamathoz, teljesítménytesztekkel és pályapróbákkal, amelyek garantálják megbízhatóságukat és minőségüket.

Renault
A Renault Trucks E-Tech T és C felszerelhető két vagy három villanymotorral is

A Renault Trucks E-Tech T és C felszerelhető két vagy három villanymotorral, amelyek együttes teljesítménye akár 490 kW (= 660 LE).

A gépjármű vásárlók hatótávolsággal és aktivitással kapcsolatos igényeinek kielégítésére a Renault Trucks E-Tech T és C négy-hat lítium-ion akkumulátorcsomaggal szerelhető fel, amelyek 390 és 540 kWh közötti teljesítményt biztosítanak. Az akkumulátorok váltóárammal 43 kW-ig, egyenárammal pedig 250 kW-ig tölthetők. Ezek a teherautók teljes feltöltéssel akár 300 km-t, egy órás köztes gyorstöltéssel (250 kW) pedig 500 km-t képesek megtenni (6 akkumulátorcsomaggal felszerelt jármű esetén).

Az akkumulátorcellákat és modulokat a Samsung SDI szállítja és a belgiumi Gentben szerelik össze a Volvo csoport tulajdonában lévő üzemben, amelynek a Renault Trucks maga is része.