fbpx

Eltűnt szállítmányok nyomában – rakománylopások

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 08.

2024. március 12. 10:00-11:00 h időpontban webinárra várják az áruszállítás, logisztika területén érdekelt vállalkozók, vállalatok képviselőit. Az online esemény NLV Klub és a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében kerül lebonyolításra.

A CargoNet adatai szerint a rakománylopások száma több mint 57%-kal nőtt 2023-ban az előző évhez képest. Egyre több bűnöző tér át a hagyományos bűnözésről erre a területre. Az az oka, amiért vonzódnak a rakománylopáshoz, hogy ennek nagyon alacsony a kockázata és akár nagyon-nagyon magas is lehet a jogosulatlan pénzbevétel.

A rakománylopás szinte minden ellátási láncot érinthet   a világon és a fenyegetések jelentősen eltérőek lehetnek. Az olyan változók, mint a szállított áru típusa, a világ azon régiói, ahol áthaladhatnak és még a szállítás napja is, mind olyan tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a rakománylopás veszélyeinek megértésekor. A terméklopással szembeni érzékenységének azonosítása és a megfelelő stratégiák kidolgozása segíthet megvédeni rakományt és magát vállalkozást is. Az oktatás a legfontosabb a rakománylopások elleni hatékony küzdelemben. Miután a vállalatok megértik sajátos rakománylopási veszélyeiket, hatékonyabban hajthatnak végre célzott viselkedési és eljárási változtatásokat. 

Az ellátási lánc biztonságának folyamatosan fejlődő környezetében egy nagy és tartós probléma merül fel: a rakománylopás. 

Vannak olyan dolgok a rakománylopással kapcsolatban, amelyek nem sokat változtak az évek során, és sok olyan dolog is jelentősen megváltozott, beleértve az új módszereket, a célzott árukat és a technológia felhasználását a rakománylopások elkövetésére.

Webináron, az előbbi téma legismertebb szakembereitől kaphatnak hasznos, gyakorlati tanácsokat a résztvevők. Számos olyan megoldási javaslat fog elhangzani, amelyik növeli az áruk szállításának biztonságát és segít megelőzni a lopásokat vagy kivédeni a csalási kísérleteket.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői Papp Róbert (Biztonsági Fórum), Meilinger Gyula (Nitrogénművek Zrt.), Krizsanóczi Roland (iData Kft.) és Hajdú Róbert (TIMOCOM Magyarország) lesznek.

Az online eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A sikeres jelentkezések visszajelzése e-mailben történik.

Forrás: NLV Klub