fbpx

A NAK kiállítást szervez az élelmiszeripari ágazat számára

Írta: Csomor Zsolt - 2024 március 09.

Az élelmiszeripar számára több mint 400 milliárd forintnyi pályázati forrás nyílik meg a következő időszakban. A támogatások hatékony felhasználása és a tervezett beruházások sikeres megvalósítását segítve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari gép- és technológiai kiállítást szervez, ahol a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket ismerhetik meg az ágazat szereplői. 

Válassza ki a céljaiknak legmegfelelőbb berendezést, technológiát, szolgáltatást!

A 2021-2027 közötti uniós programozási időszakban az új, megreformált közös agrárpolitika (KAP) keretében Magyarország kiemelten fontos szerepet szán a hazai élelmiszeripar fejlesztésére és versenyképességének növelésére.

robotkar gép berendezés
Kép forrása: L-A-C Logistics Automation

A 2021-2027 közötti programozási időszakban összesen 750 milliárd forint áll rendelkezésre a fejlesztések támogatására, amelyből 2021-2022-ben két pályázati felhívás alapján már 350 milliárd forintot le is kötöttek a sikeresen pályázó élelmiszeripari szereplők. A fennmaradó 400 milliárd forint továbbra is rendelkezésre áll a jövőben megjelenő pályázatok finanszírozására.

A beruházások sikeres megvalósításának érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a hazai és a nemzetközi gépgyártók- és forgalmazók, illetve együttműködő szakmai szervezetek bevonásával 2024. április 9-10. között élelmiszeripari fókuszú technológiai és gépkiállítást szervez tagjai és az élelmiszer-előállítási láncba befektetőként jelentkező, más ágazatokban tevékenykedő vállalkozások részére. A FoodTechShow kiállításon az élelmiszeripari fejlesztéseket tervező vállalkozások megismerhetik a legkorszerűbb technológiákat, gépeket és berendezéseket, valamint az építészeti és épületgépészeti, illetve termelésirányítási megoldásokat. Emellett szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetések, műhelyviták is várják majd az érdeklődőket, ahol az élelmiszeripar szerepéről, jelenlegi helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a termékek bel- és külpiacra jutásáról is szó esik majd. A kiállításon kiemelt figyelmet kapnak az Ipar 4.0-ás megoldások, a digitalizáció és az automatizáció, valamint a robottechnika, mint a versenyképesség mozgatórugói – olvasható a NAK közleményében.

A NAK egy online katalógus létrehozásán is dolgozik, amelyben a hazai és nemzetközi gép-és technológia gyártóknak, valamint forgalmazók mutatkozhatnak be. Így a NAK tagjai egy könnyen kezelhető és informatív kiadvány segítségével választhatják ki a céljaiknak legmegfelelőbb berendezéseket, technológiákat és szolgáltatásokat a pályázati időszakban.

A rendezvény helyszíne: Budapest, Millenáris B épület – Nagycsarnok.

A NAK a kiállítói jelentkezéseket továbbra is várja, amelyet IDE klikkelve tehet meg.

A rendezvény a látogatók számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi