fbpx

Beszkennel minket a telefon, és kész a szabásminta? Mewa

Írta: Czékus Mihály - 2024 március 09.

A Mewa textilipari vállalat tovább növekszik és megszerezte a többségi részesedést a romániai Esenca Digital Workwear SRL-ben. A felvásárolt cég a mesterséges intelligencia által támogatott szkennelési folyamatok fejlesztésére specializálódott a ruhaipar területén. Az innovációjuk lehetővé teszi ruházati méretek tökéletes meghatározását.

innováció
A ruházati méretvétel új korszakába lépett

Az Esenca többségi tulajdonrészének megszerzésével a Mewa szélesítette a kínálati portfólióját. Az új cég által egy hosszú távú, megbízható partnerre tett szert a digitális ügyfélszolgálat területén.

A mesterséges intelligencia alapú technológia lehetővé teszi a Mewa, valamint ügyfelei és partnerei számára, hogy egy könnyen kezelhető alkalmazás segítségével a legoptimálisabban személyre szabhassák a munka- és védőruházat, valamint egyéb munkavédelmi eszközökre vonatkozó ajánlataikat. A helyszíni méretfelvétel gyorsabbá és hatékonyabbá tehető az Esenca által fejlesztett technológiával.

A méretfelvételi eljárás okostelefonon vagy offline eszközön keresztül is kivitelezhető. Az optimális pontosságú végeredményhez a testméretre, a nemre vonatkozó adatokra, valamint a mobiltelefon kamerájával készített a teljes testet ábrázoló fotóra (elölről és oldalról) van szükség. Az előbbi paraméterek és képek rögzítése után a mesterséges intelligencia segítségével kerülnek meghatározásra a pontos testméretek. Majd azok átkerülnek a Mewa adatbázisába. A fotókat nem szükséges elmenteni, mert azok csupán a mérési pontok azonosítására szolgálnak. A mérési folyamat során több mint 100 mérési pont kerül azonosításra és a rendszer pontossága 5 milliméter. Az alkalmazásnak mindössze fél percre van szüksége ahhoz, hogy a mérés után kiadja az adott kollekcióhoz illeszkedő méretajánlatot. Az Esenca szkennelési technológiáját 2024-től fokozatosan integrálják a digitális ügyfélrendszerekbe.

Forrás: MEWA

Még nincs kéthónapja, mikor megírtuk: Bővítette ügyfélportfólióját a Mewa. Olvassa el korábbi hírünket is!