fbpx

Kihirdették az Epson „Nyerjen egy robotot!” versenyének zsűrijét

Írta: Kalmár Nárcisz - 2018 december 06.

A verseny utolsó hónapjába lépve összeállt a robotika iparági, tudományos és politikai szakemberei alkotta zsűri. Az Epson büszkén jelenti be a 2018-as „Nyerjen egy robotot!” versenyének zsűrijét, amelyet Európa különböző részein, az iparág, a kutatás és a politika területén dolgozó öt szakértő alkot.

Zsűri feladatai

Ők bírálják majd el az európai, közel-keleti és oroszországi pályázók számára most először meghirdetett versenyre beérkező pályázatokat, és a legjobbak Epson T sorozatú robotot nyerhetnek. A verseny a legújabb technológiát a jövő kezébe helyezi: egyetemek, főiskolák és kutatóintézetek képviselői nagy lelkesedéssel dolgoznak olyan ötleteken, amelyek a robotika és az automatizálás növekedését, fejlődését és versenyképességét segítik elő.

Az összes pályázat beérkezését követően a zsűri januárban kezdi meg a továbbjutók elbírálását. A második fordulóban ezeknek a versenyzőknek élőben kell majd a pályázatukat bemutatni a zsűri előtt. A pályázatok beadási határideje 2018. december 15.

Az öt zsűritag:

  • Eva Kaili, az Európai Parlament tagja, a Görög Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége az Európai Parlamentben képviselőcsoport (Pasok/Elia) vezetője, az Európai Parlament Tudományos és Technológiai Alternatívák Értékelő Osztályának (STOA) elnöke
  • Patrick Schwarzkopf, a VDMA Robotics + Automation vállalat ügyvezető igazgatója
  • Darwin Caldwell professzor, a genovai Olasz Technológiai Intézet kutatási igazgatója és egyben a Sheffieldi Egyetem Automatikus Vezérlési és Rendszertervezési Tanszékének vendégprofesszora
  • Dr. Paniti Imre, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének (MTA-SZTAKI) tudományos munkatársa
  • Yoshifumi Yoshida, az Epson vezérigazgatója, korábban a Robotics Solutions Operations üzletág operatív igazgatója

Volker Spanier, az Epson Europe Robotics Solutions üzletágának vezetője a zsűri tagjainak bejelentése kapcsán a következőket mondta: – Fantasztikus érzés, hogy ilyen széles körű tapasztalat, szakértelem és földrajzi sokféleség érvényesül az Epson első ’Nyerjen egy robotot!’ versenyének zsűrijén belül. A zsűri a továbbjutó projektek értékét, az automatizálás fejlődésének valamennyi aspektusát tekintetbe véve vizsgálja, és a nyertes a robotika terén valódi innovációt nyújtó pályázat lesz. Majd hozzátette: – Inspiráló volt, milyen nagy érdeklődést váltott ki máris a verseny az EMEAR-régió legkülönbözőbb részein, és ez az új generáció valódi és sürgető igényét is kifejezi a robotika és az automatizálási megoldások alaposabb megértésére és fejlesztésére. A képesség, hogy gyakorlati tapasztalatokat biztosítsunk a hallgatók és a kutatók számára egyaránt, valamint a digitális készségek és a megértés fejlesztése – olyan értékek ezek, amelyek mellett az Epson mint vállalat alapvető elkötelezettséget vállalt.

Az Epson vezető gyártó a robotika terén, és arra törekszik, hogy a robotika a különböző ágazatokban egyre elérhetőbb legyen nagyobb és kisebb vállalkozások számára egyaránt, ténylegesen méretezhető és rugalmas robotválasztékával, amely a legújabb kétkarú technológiájú WorkSense W-01-től a kedvezőbb árú T3, T6 és VT6 modellekig „az igényeknek megfelelő robotot” kínál.

A versenyről és a jelentkezésről további információkat itt talál: https://www.epson.eu/robots-contest.

Összeállította: Kalmár Nárcisz