fbpx

Komoly finanszírozó támogatja a Nikola Tre kamioncsalád a bevezetését

Írta: Farkas Imre - 2022 május 21.

Nikola Corporation, a zéró kibocsátású közlekedési és energiainfrastruktúra-megoldások globális vezető vállalata, valamint az ENGS Commercial Finance Co. („ENGS”), a Mitsubishi HC Capital Group tagja, és egy piacvezető kereskedelmi pénzügyi társaság ma bejelentette, hogy megállapodást írt alá a 8. osztályú Nikola Tre BEV akkumulátoros elektromos járművek és a Nikola Tre FCEV hidrogén üzemanyagcellás elektromos járművek értékesítésének megkönnyítésére.

A Nikola márkakereskedői hálózat, az ENGS-sel közvetlenül együttműködve ügyfélfinanszírozási megoldásokat kínál Nikola járművek vásárlásához, töltési eszközökhöz és infrastrukturális követelményekhez, hogy pénzügyi megoldások széles skáláját biztosítsa a Nikola ügyfelei számára. A megállapodás tovább erősíti Nikola elkötelezettségét amellett, hogy partnerséget biztosítson a jól megalapozott szállításfinanszírozási szakértőkkel, és személyre szabott finanszírozási megoldásokat kínálhasson a Nikola kereskedőinek, illetve ügyfeleinek. Az ENGS abban is segít Nikola-nak és kereskedőinek, hogy megkönnyítsék az értékesítést úgy, hogy finanszírozási megoldásokat, alkatrész- és szolgáltatásfinanszírozást, illetve egyéb kapcsolódó tőkekövetelményeket kínálnak a kereskedőknek. A Tre BEV-ek gyártása idén tavasszal kezdődött meg a Nikola’s Coolidge-i arizonai gyártóüzemében. A Nikola Tre FCEV szállítása 2023-ban várható.

A Nikola Tre FCEV kamion.
A Nikola Tre FCEV szállítása 2023-ban várható – fotó: https://nikolamotor.com/

„Az ENGS-szel kötött partnerségünk megerősíti azon képességünket, hogy még több flottát segítsünk áttérni a zéró emisszióra azáltal, hogy számos innovatív megoldást kínálunk azoknak az ügyfeleknek, akiknek alternatív finanszírozási lehetőségekre van szükségük” – mondta Nikola, Kim Brady pénzügyi igazgató.

 „ENGS nagyon izgatott, hogy partnere lehet Nikola-nak. A fenntarthatóság és a technológia terén sok közös célunk van” – mondta Jim Freund, az ENGS ügyvezető alelnöke és marketing igazgatója. „Alig várjuk, hogy szorosan együttműködhessünk Nikolával és kereskedői hálózatukkal, hogy a piacon a legjobb ügyfélfinanszírozási termékeket kínálhassuk a Nikola teherautók értékesítésének elősegítése érdekében.” Tom Canepa, az ENGS Fenntartható Fejlődési Megoldásokért felelős alelnöke hozzátette: „Nagyon fontos számunkra a Fenntartható Fejlesztési Célok kezdeményezéseit támogató cégekkel való együttműködés, illetve büszkék vagyunk arra, hogy Nikola és kereskedői partnerei vagyunk.”

A Nikola Tre BEV kamion.
A Tre BEV-ek gyártása idén tavasszal kezdődött meg a Nikola’s Coolidge-i arizonai gyártóüzemében – fotó: https://nikolamotor.com/

Az ENGS egy technológiailag támogatott kereskedelmi pénzügyi társaság, amely szállításra, ipari és építőipari berendezések lízingelésére, illetve finanszírozására, valamint forgótőke biztosítási termékekre szakosodott. Több mint 1,6 milliárd dolláros vagyonnal az ENGS az egyik leghosszabb futamidejű és legnagyobb hitelező a szállítási szegmensben, több mint 70 éves tapasztalattal a kis-, közepes, illetve nagy teherautó és pótkocsi flották finanszírozásában.